Klar Kompetanse

Klar for vekst med rett type kapital

KLAR Kompetanse fant en investor som var like opptatt av de sosiale resultatene som de økonomiske.

Kan spare fylkeskommunen for millioner

Etter gjennomføring av akseleratoren sto KLAR Kompetanse på startstreken med et produkt som kunne hjelpe mennesker med innvandrerbakgrunn inn i jobb, og som kunne spare fylkeskommunen for millioner.

Trengte riktig type kapital

– Vi hadde nettopp landet vår første pilot hos Innlandet fylkeskommune. Et av kriteriene var å måle hvilken positiv effekt vi hadde på de som brukte tjenesten.

Her fikk vi solid hjelp fra forretningsutvikleren vår Lise Arvesen i Impact StartUp til å utvikle en impact management and measurement plan, forteller gründer Rhonda Helen Nes Lothe.

– Det var ikke før vi deltok på Ferd Sosiale Entreprenørers digitale treff at vi skjønte at dette var en investor som også jobbet for de samme samfunnsmessige målene. De var også like opptatt av de sosiale resultatene som de økonomiske, så dette var midt i blinken for oss, fortsetter Rhonda.

Landet avtale med Ferd Sosiale Entreprenører

Med Ferd Sosiale Entreprenører med på laget, fikk de en investeringsavtale skreddersydd for impact-drevne selskaper. Disse midlene skulle bidra til å nå enda bredere ut og sikre at flere minoritetsspråklige kom i arbeid.

Ny type finansiering

Denne finansieringsformen kalles “impact-linked finansiering”. Enkelt forklart er dette en avtale som handler om at selskapet får mer gunstig finansielle vilkår dersom de når avtalte mål om samfunnseffekt.

Sammen med co-founder Hilde Vikse har vi kunne satse for fullt og samtidig utvide teamet vårt – Rhonda

Har landet avtale med to fylkeskommuner

– Med større team og en langsiktig partner som har sikret oss en økonomisk stabilitet, har vi i dag ressurser til å jobbe enda mer aktivt med salg. Dette har blant annet ført til at vi har gått fra en pilot hos en fylkeskommune til en avtale med to fylkeskommuner!

Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen

Nyheter fra våre selskaper, relevante arrangementer, og herlig nerding på impact-faget.