Klar kompetanse

Klar for vekst med rett type kapital

Etter gjennomføring av akseleratoren sto Klar Kompetanse på startstreken med et produkt som kunne spare fylkeskommunen for millioner.

Men for å få til dette trengte de investering. Lærerne fra Haugesund måtte finne en investor som var like opptatt av de sosiale resultatene som økonomisk vekst.

Det fant de i Ferd Sosiale Entreprenører. Med en spennende investeringsavtale på bordet kunne Klar Kompetanse nå enda bredere ut og bidra til at flere minoritetsspråklige kommer i jobb.

Ny type finansiering

Dette er eksempel på det som kalles “Innovativ finansiering”. Enkelt forklart er dette avtaler som innebærer at selskapet får mer gunstig finansielle vilkår dersom de når avtalte mål om samfunnseffekt.

Om selskapet:

KLAR kompetanse har utviklet et digitalt opplæringsverktøy som gir flerspråklige en innføring i fagspråket brukt i skole og arbeidsliv. Målet er å få flere til å fullføre yrkesfaglig videregående skole og ut i arbeid.

Etablert: 2018

Gründere: Hilde Vikse og Rhonda Helen Nes Lothe

Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen

Nyheter fra våre selskaper, relevante arrangementer, og herlig nerding på impact-faget.