Hvilken persondata vi samler og hvorfor vi samler den

BEHANDLINGSANSVARLIG

Impact StartIUp Norge As (922063796) er ansvarlig for data som samles inn på impactstartup.no og tilknyttede undersider. Daglig leder Marte Sootholtet har overordnet ansvar Praktiske spørsmål om behandling av data kan sendes til Karin Frölander. Vi tilstreber å følge reglene i Personopplysningsloven og EUs generelle personvernforordning.

SKJEMAER

Vi har flere type av skjema på vår nettside:

  1. Påmeldingsskjema til Impact StartUp Studio (book time med forretningsutvikler). (HubSpot forms)
  2. Søknadsskjema som er aktivt under søknadsperioder. (HubSpot forms)
  3. Forskjellige skjemaer for påmelding til nyhetsbrev. (HubSpot forms)

Embedded innhold fra andre nettsteder

Artikler på nettstedet kan inneholde innebygd innhold (for eksempel videoer, bilder, artikler, etc.).

Disse nettstedene kan samle inn data om deg, bruke informasjonskapsler, legge inn ekstra sporing fra tredjeparter og overvåke samspillet ditt med det innebygde innholdet, inkludert sporing av samspillet ditt med det innebygde innholdet hvis du har en konto og er logget på den nettsiden.

Cookies

Vi benytter oss kun av cookies koblet til de integrerte skjemaene fra HubSpot som du selv fyller ut.

Hvem vi deler vår data med

Vi lagrer og behandler data hos disse tredjepardsaktørerene

HubSpot er vårt CRM-verktøy. Dette bruker vi får å holde dialog med de personer som kontakter oss samt for å holde oversikt i den informasjonen som blir tilsendt til oss via skjemaer. Vi har også et nyhetsbrev som sendes ut ca 2 ganger i måneden.

Vi bruker Google Drive som et bibliotek og oppsett av selskapet Impact StartUp. Informasjon om selskaper slik som søknader blir bevart i en mappe der kun prosjektledningen av Impact StartUp har tilgang.

Når det gjelder søknader deler vi disse under utvalgsprosess med foretningsutviklere og samarbeidspartnere tilknyttet Impact StartUp. Etter utvalgsprosessen fjerner vi denne tilgangen for samarbeidspartnere.

Vi bruker Miro for sammenstilling av informasjon om selskap som deltar i søknadsprosess, akselerator, workshops eller lignende.
Pandadoc bruker vi kun når vi signerer kontrakt med selskaper eller partnere.
Vi bruker Tinyanalytics og Fathom Analytics for å samle statistikk fra nettsidene.

Alle tredjepartsaktører har omfattende databeskyttelsesprosedyrer og vi har standariserte databehandleravtale med alle tredjeparter.

Hvor lenge beholder vi data

Vi beholder dataene for vårt nyhetsbrev til brukeren abonnerer med undantak for at brukeren selv kan melde seg av.

Vi beholder dataene for vårt søknadsskjema i fem år.

Vi sender også ut et årligt spørreskjema for intern måling som vi anonymiserer som vi beholder i opp til 10 år.

Hvilke rettigheter brukeren har til sine rettigheter

Brukere av vårt nettsted kan når som helst slette abonnementsdataene sine for nyhetsbrevet ved å klikke på abonnementslinken i nyhetsbrevet. Brukeren kan også be om gratis innsyn i, eller fjerning av data om seg selv i systemene nevnt ovenfor senest innen én måned dersom det ikke er særlige grunner til å bruke lengre tid. Muligheten til sletting av data inkluderer ikke data vi er lovmessig forpliktet til å beholde for administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige formål.