Daxap

Slik sikret Daxap 4 millioner i investeringer

Daxap møtte flere utfordringer i jakten på investorer. En liten, men avgjørende endring i pitchen, hjalp Daxap å sikre 4 millioner kroner.

Jobbet lenge for å finne kapital

Som sosial entreprenør møtte Daxap på flere utfordringer da de skulle finne investorer. Med veiledning fra lokale rådgivere gjennom Innovasjon Norge, jobbet de ut en investor-pitch og en plan for hvordan de skulle hente kapital. Det viste seg å ikke være så enkelt.

Ambisjoner om å skalere internasjonalt

– Selv om vi har ambisjoner om å skalere internasjonalt, opplevde vi at det var usikkerhet blant investorene om å investere i en sosial entreprenør. I dag er dessverre begrepet sosialt entreprenørskap farget av “snille mennesker som ønsker å gjøre godt”, og ikke noe en investor kan tjene penger på, forteller gründer Kubilay Kartal.

– Vi hadde håpet å få inn midler i løpet av 2022, men det tok enda et år å få det til, sier han.

Endret på én setning i investor-pitchen

Daxap testet å endre én sentral setning i Investor-pitchen, som handlet om hvordan de beskrev seg selv. De gikk fra å kalle seg en sosiale entreprenør til “IT-utviklere med en sosial ambisjon”.

– Denne lille endringen gjorde det lettere å avtale møter med investorer. Under møtet opplevde vi også at våre sosiale mål ikke ble avskrekkende, men heller et ekstra pluss.

Brukte sosiale resultater i innsalget sitt

I 2022 inngikk Daxap et viktig samarbeid med SINTEF, en av Europas største uavhengige forskningsorganisasjoner. Målet var å kunne dokumentere om de hadde positiv effekt på målgruppen.

Et av funnene viste at 83 % av de som ikke har norsk som morsmål sa at Kiddy i stor grad har bidratt til at de får den kommunikasjonen de trenger.

– Vi er en seriøs aktør som jobber for å bryte ned kommunikasjons-, kultur- og språkbarrierer. Vi er helt avhengig av å vise at det vi utvikler faktisk skaper en positiv effekt. Selv om de fleste investorene vi snakket med ikke selv rapporterer på dette, var det viktig for oss å kartlegge om investoren forsto nytten og verdien av å måle samfunnseffekt.

Fikk 3 investorer og 4 millioner med på laget

Daxap brukte sitt eget nettverk til å nå ut til investorer i Europa og fant blant annet en venture-investor i USA. Oddbjørn Sve, styreleder for JobLoop, som vant prisen for Årets Sosiale Entreprenør 2024, investerte også i Daxap gjennom Lectus AS.

To nye styremedlemmer

Oddbjørn ble i tillegg styremedlem i Daxap og bidrar med mer enn penger. Jan Tveterås, som de møtte gjennom Impact StartUp, er også i styret og hjelper til med planer for å måle og styre deres sosiale impact.

– Ikke bare har vi overgått kapital-målet vårt med 1 million, men vi har også fått to nye styremedlemmer som har lang erfaring med bedriftsutvikling og impact-måling. Når vi nå er i gang med å skalere i nye markeder, er det kjempebra at vi er et sterkt team og styre som forstår og jobber aktivt med begge bunnlinjer.

Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen

Nyheter fra våre selskaper, relevante arrangementer, og herlig nerding på impact-faget.