Disse selskapene er videre i South Zero Accelerator

Akseleratorprogram, våren 2024

Skal akselereres i rakettfart

Ti startups med innovative løsninger innen arbeid, oppvekst, helse og miljø er med videre i akseleratoren. Nå skal de utvikles i rakettfart for å skape størst mulig samfunnseffekt!

Programmet South Zero Accelerator er initiert av Oslo kommune for å vise hvordan startups med fokus på samfunnsnytte kan spille en sentral rolle i etableringen av et 'Null' samfunn sør i Oslo.

'Null' representerer ambisjonen om null sosial ekskludering, null arbeidsledighet og null miljøskade.

Dette er selskapene

Carbon Centrum jobber for at penger fra klimakvoter faktisk går til karbonreduksjon. Med CarbonID kan mennesker få belønning for å leve bærekraftig. Ved å spore sine respektive karbonavtrykk, kan de få tilbakebetalt penger det de har spart samfunnet for.

Skybrudd spesialiserer seg på risikovurdering og -reduksjon for huseiere, kommuner og miljøet knyttet til naturlige hendelser som regnskyll. De tilbyr løsninger som øker sikkerheten, forbedrer samarbeidet mellom aktører og fremmer miljøvennlige løsninger.

Geitmyra Juniorkokker skal lære ungdommer å lage og levere god og bærekraftig mat til kunder! Gjennom deres cateringbedrift ønsker de å gi ungdom muligheten tilgang til sin første jobb, å skape og eie sin egen arbeidsplass, lære om å drive en bedrift og levere fantastisk mat til kunder.

Tiny Workers jobber for å skape bievennlige grøntområder i alle norske byer. Med pollinatorparker og bieboliger skal de motvirke den kraftige nedgangen i villbiebestanden. Det finnes over 200 biearter i Norge, men bare 1 gir honning. De andre utgjør en særdeles viktig komponent i økosystemet vårt.

TID stiftelsen jobber med å tette gapet mellom arbeidskraft og kompetanse i samfunnet. De har utviklet et praksisforberedende løp der hensikten er at bosatte flyktninger skal komme raskere ut i jobb. I tillegg jobber de med et skolematprosjekt for å øke trivsel på skolen og forebygge ufrivillig skolefravær.

Urbant Verksted er et tilbud for barn og ungdom med mål om å inspirere til positiv og kreativ utfoldelse. De motvirker arbeidsledighet blant ungdom i utsatte områder ved å introdusere dem for alternative karriereveier gjennom en plattform og praktiske workshops om blant annet kunst, entreprenørskap og kultur.

Fornix jobber for å gi et bredere behandlingstilbud innenfor mental helse-sektoren. Med deres VR-applikasjoner gir de helsearbeidere flere verktøy og støtter individuell bedring innenfor angst, sosial deltakelse, ferdighetstrening og psykoedukasjon.

Sunstone tilbyr terapeuter og foreldre verktøy til å behandle og gi omsorg til barn med autisme. Målet er at terapeuter når flere barn tidlig, og at barna oppnår større læringsgevinster som de har glede av livet ut.

Chew er et digitalt matlagingskurs for barn, designet for å bygge et sunt forhold til mat og hvordan det tilberedes. Her finnes det engasjerende videoleksjoner med mesterkokken Christer Rødseth, samt individuelle oppskrifter.

The Daba er en markedsplass for mennesker med teksturert hår. Plattformen, støttet av kulturell ekspertise, fungerer som en katalysator for personlig og økonomisk vekst gjennom å tilby personer med kompetanse på strukturert hår muligheten til å tilby sine tjenester til et underbetjent marked i Norden.

Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen Få siste impact-nytt fra bransjen

Nyheter fra våre selskaper, relevante arrangementer, og herlig nerding på impact-faget.