30.6.2021

TI SELSKAPER VIDERE I HØSTENS AKSELERATOR! #BARNOGUNGE

TI SELSKAPER VIDERE I HØSTENS AKSELERATOR! #BARNOGUNGE

En varm velkomst til høstens akseleratorkull! Ti nye selskaper med mot og viljestyrke til å finne nye løsninger på utfordringer som rammer barn og unge, skal nå begi seg ut på en fem måneder lang intens og lærerik reise. Men før vi fester setebeltene og gjør oss klare for take off, her er deltakerne:

Kompass & Co ser gull der andre ser søppel! Gjennom deres ungdomsprogram og egenutviklet metode, miljøarbeid-i-arbeid, gir de ungdom som vokser opp i sårbare omgivelser arbeidserfaring og selvtillit på at de kan være ressurser for samfunnet. Nå ønsker de å ta landet med storm med deres skolekantinemodell.

King of the Hill ønsker å skape en trygg og sosial møteplass for gamere og foreldre, både fysisk og digitalt. Ved å utvikle et esportsamfunn der gaming, aktiviteter, natur og kosthold er en del av «pakka», tilrettelegger de for at ungdommer kan skape nye bekjentskap og venner med samme interesser.

Tackl hjelper barn å mestre hverdagen sin ved bruk av digitale verktøy. Mobilspillet Habiit gjør skole og hverdagslivets rutiner enklere, morsommere og mer motiverende, og passer for barn med autisme, ADHD og andre som strever med struktur.

JoinMe Social er app som lar folk finne på ting sammen. Er du ny student eller innflytter er det fort gjort å føle seg utenfor — det gjør JoinMe Social noe med! Appen gjør det enkelt for folk å invitere - eller bli med på hyggelige aktiviteter. Det kan være å sykle til stranda, ta en kaffe, spille data, eller ta en tur i marka. Alle er velkomne.

Neurominders tilbyr et pedagogiske og inkluderende læringsverktøy for barn med lærevansker og kognitiv svikt. Læringsappen gir tilpasset opplæring til alle elever i klasserommet, og gjennom loggføring kan lærere og foresatte enkelt følge med på elevenes utvikling og motivasjon.

Daxap har utviklet en flerspråklig app som hjelper barnehager og minoritetsforeldre med å løse utfordringer knyttet til språk og samarbeid i barnehagen. Nå kan barnehagen lettere ta i bruk mangfoldet som en ressurs i det pedagogiske arbeidet, og barn og foreldre med minoritetsbakgrunn får mulighet til å medvirke i egen barnehagehverdag.

Tur ute er en arena hvor barn og unge med ulike utfordringer kan oppleve mestring, trivsel og forsterket selvfølelse gjennom spesielt tilrettelagte turer og aktiviseringstilbud. Med ryggsekken full av sosialfaglig kompetanse og lidenskap for friluftsliv bidrar Tur Ute til at ungdom kommer tilbake på rett sti.

Trall inviterer til gode og samlende musikkopplevelser! Appen Trall er et trygt, godt og inspirerende sted å være, der barn, unge og voksne kan møtes rundt en felles mangfoldig kulturarv, med kjente og ukjente sangskatter fra fjern og nær.

Bitfix Helse har utviklet konseptet kalt Breakthru. Med hjelp fra kvalifisert helsepersonell, forskere og proffe gamere hjelper de barn som har falt ut av skolen, har stort fravær eller strever med hverdagen. Gjennom gaming, digitale hjelpemidler og sosiale arenaer skaper de trygghet, mestring og sosial tilhørighet. 

Speedfriending vil lokke ut folk av den sosiale komfortsonen! Gjennom sosiale og engasjerende møteplasser kan fremmede bli kjent og potensielt skape gode og trygge vennskap, verden over. Dette er den perfekte arenaen til å trene opp sine sosiale ferdigheter og normalisere det å prate med fremmede!

Les mer om akseleratorpartnerne som støtter høstens program her