19.8.2022

Impact StartUp får støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

Impact StartUp får støtte fra Sparebankstiftelsen DNB

Sparebankstiftelsen DNB feirer 200 år, og vi feirer at de blir med på laget for å styrke feltet for sosiale entreprenører. 

Forener krefter

Impact StartUp jobber med virksomheter som befinner seg i spekteret fra ideell til kommersiell sektor. Mange av de ideelle sosiale entreprenørene får sine første viktige prosjektmidler fra norske stiftelser. 

Sparebankstiftelsen DNB er den største norske sparebankstiftelsen. De støtter prosjekter og tiltak blant annet for godt nærmiljø og gode oppvekstvilkår for barn og unge, og ser en økende pågang av søknader fra sosiale entreprenører. Sparebankstiftelsen DNB har nå gitt en tildeling for å styrke arbeidet til Impact StartUp de neste tre årene.

– De siste årene har vi sett en dobling i antall søknader fra sosiale entreprenører og det er veldig bra at så mange av de ønsker å skape positive endringer for barn og unge. I tillegg til å støtte enkeltselskaper, ser vi også stor verdi i å kunne jobbe med å hjelpe flere gjennom Impact StartUp, sier André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB.    

Viktig tilskudd

– En stor andel av de sosiale entreprenørene vi har hatt gjennom akseleratoren har nye løsninger som kan bedre barn og unges livsvilkår og muligheter. Å forene krefter med Sparebankstiftelsen DNB har vært en drøm for oss, sier Marte Sootholtet, daglig leder i Impact StartUp.

Selv om mange sosiale entreprenører mottar støttemidler, er det viktig for både Sparebankstiftelsen DNB og oss at selskapene klarer å bygge en bærekraftig virksomhet og ikke forblir avhengig av støtte. Dette er et av hovedområdene vi jobber med i akseleratorprogrammet. 

– Med Sparebankstiftelsen DNB med på laget styrker vi arbeidet med å forretningsutvikle selskaper som brenner for å gjøre verden (og nabolaget) til et bedre sted – og samtidig klare å leve av det, sier Sootholtet.

Om Sparebankstiftelsen DNB

Med visjonen «Vi utløser gode krefter» støtter Sparebankstiftelsen DNB prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og gir et positivt bidrag til barn og unge. Stiftelsen eier rundt 8 prosent av aksjene i DNB, og det er utbyttet fra disse aksjene som brukes til ulike samfunnsnyttige prosjekter.

Om Impact StartUp

Impact StartUp akselererer Norges beste løsninger på samfunnsutfordringer, og siden 2018 har over 70 selskaper vært med i vår 6 måneder lange program. Vi brenner for idéene som gjør Norden bedre – og som skaper målbar, sosial og miljømessig effekt. 

Nysgjerrig på hvordan det har gått med de første 50 selskapene som har deltatt i akseleratoren? Trykk her og les Resultatrapporten vår.