Nyhetsbrev

Meld meg på!
26.5.2021

Nylansert sesong 2 av Impactpodden retter seg mot ferske gründere

Nylansert sesong 2 av Impactpodden retter seg mot ferske gründere

En ny sesong av Impactpodden slippes våren 2021 og er laget spesielt for deg som ønsker å satse som sosial entreprenør. Podkasten er et samarbeid mellom Ferd Sosiale Entreprenører og Impact StartUp, og gjennom 10 episoder får du vite alt du lurer på - og alt du ikke visste at du burde vite.

Last ned og abonner gjennom Spotify, iTunes, Acast, eller hør direkte på Impact StartUp Studio.

– Sesong 2 av Impactpodden skal treffe deg som lurer på om du skal starte, akkurat har startet eller har holdt på en stund, men “trår vannet”. Vi skal inspirere gjennom å dele erfaringer og gi praktiske råd, forteller Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd Sosiale Entreprenører. 

Hver episode med aktuelt tema

Med denne serien får du høre akkurat hva du må tenke på, rådene, de smarte triksene, fallgruvene og nyttige erfaringer - kort sagt alt du trenger å vite for å komme i gang. Å høre denne podden før du starter gründerreisen vil hjelpe deg å bruke tiden din rett og få en bedre start.

– Første sesong av Impactpodden gikk på luften i 2019. Da hadde vi en rekke samtaler med sosiale entreprenører om hva de ønsket seg. De var tydelige på at de lærte mest av å høre andres erfaringer – både oppturer og nedturer. Det er fort gjort å bare beskrive de flotte casene hvor alt går bra, men gründerne ønsket også å høre om utfordringer og typiske fallgruver, forteller Leiner. 

Bred erfaring 

I studio møter du Leiner og Chris Klemmetvold Sandvik og Lise Arvesen fra Impact StartUp. Alle tre har hjulpet utallige sosiale entreprenører å bli økonomisk bærekraftige, investerbare og skalerbare. Denne kunnskapen har nå blitt til 10 episoder der hver episode tar for seg aktuelle tema. 

– Vi ønsket å få med noen som selv har gjort gründerreisen. Chris og Lise har begge startet egne selskaper og opplevd både motgang og medgang. I tillegg har de jobbet med mange ulike selskaper som forretningsutviklere, sier Leiner. 

Nyttig for alle gründere – men spesielt sosiale entreprenører

Selv om podcasten er spesielt rettet mot de som ser for seg sosial effekt av det de jobber med, mener senior forretningsutvikler Lise Arvesen fra Impact StartUp at podkasten vil være nyttig for alle som har en gründer i magen.

– Du vil få en større forståelse for hva det vil si å faktisk etablere et selskap, og få både inspirasjon og motivasjon til å våge å ta spranget. Samtidig er den ufiltrert og ærlig når det gjelder typiske utfordringer du vil møte på veien. 

Begynn på begynnelsen – eller midt i

Arvesen mener det kan være lurt å starte med temaene du er mest interessert i eller kan minst om. Samtidig varer hver episode kun rundt 15 min, slik at det å lytte seg gjennom hele sesongen vil gi best uttelling. Ønsker du en plass i Impact StartUps akseleratorprogram? Da burde du i hvert fall få med deg til tipsene og rådene i podden, som også gir tilgang til nyttige lenker og verktøy under hver episode på nettsiden til Impact StartUp.

Last ned, lytt og gyv løs – vi heier på dere!