4.10.2021

Hva får du på BootCamp?

Hva får du på BootCamp?

Gjennom fire dager skal 30 lovende startups fra hele Norge jobbe tett med Nordens ledende forretningsutviklere på samfunnseffekt. Dette er det de skal gjennom.

– På mange måter er BootCampen en forsmak på resten av Impact StartUps akseleratorprogram. For mange av deltakerne er dette viktige strukturerende steg for konseptene de jobber med, og de får vist frem bedriftens potensiale og får verdifull tilbakemelding, forklarer leder i Impact StartUp, Marte Sootholtet.

Utvelgelsesprosessen – å finne selskaper som utfyller hverandre‍

BootCampen har flere formål. For Impact StartUp-organisasjonen er det en måte å komme litt under huden på de 30 utvalgte startupene, bli kjent med folkene bak, kartlegge styrker og utfordringer ved forretningsidéene og hjelpe deltakerne videre. Etter BootCampen velges 10 selskaper ut til akseleratorprogramet. Ifølge Sootholtet vil deltakerne som ser verdien av BootCampen i seg selv sannsynligvis få mest ut av dagene.

"Det er lett å tenke at BootCamp er en konkurranse der noen vinner, men campen har stor egenverdi. Det er et komprimert og intensivt forløp laget for å gi deltakerne essensiell input og ferdigheter for å bygge nettopp sitt selskap."

- Marte Sootholtet, leder i Impact StartUp

– De ti selskapene som blir med videre i programmet vil representere et mangfold av sosiale- og miljøretta startups, en gruppe sammensatt for å spille godt sammen, sier Sootholtet.

Verdien i å bli sett utenfra – av bransjens beste‍

Ingen kan skape en impact startup alene. Det er lett å undervurdere hvor mye et selskap kan vokse på godt samspill og tilbakemeldinger fra en engasjert utenforstående med gründererfaring. Tre dager kan gi stor nytte. Ved endt BootCamp har deltakerne med seg viktig kunnskap om sin bedrift i bagasjen.

7 viktige lærdommer deltakerne får på Impact StartUps BootCamp

  • Bedre forståelse av egen samfunnseffekt
  • Økt forståelse rundt egne kunders behov
  • Et bedre innsalg av eget konsept overfor viktige kunder
  • Større forståelse av egne styrker og svakheter – 3 konkrete 100-dagers utviklingsmål
  • Bedre forståelse for hva Impact StartUp-programmet gir av unik kompetanse
  • Nytt relevant kontaktnett – i andre selskap, kunder, samarbeidspartnere og investorer