Les vår Resultatrapport

Last ned
20.5.2021

Episode 7 – Team og styre

Episode 7 – Team og styre

Må du ha et styre? Er du klar for å la andre mene noe om selskapet ditt? Kan et styre skape mer verdi for selskapet ditt, og hva skal til for at det skjer? I episode syv av Impactpoddens andre sesong diskuterer vi for fordeler og ulemper ved ulike styrealternativer. 

Når du har valgt en selskapsform som krever et styre, typisk et AS eller et ideelt AS, plasserer de fleste gründere enten seg selv eller en nær relasjon i posisjonen som styreleder. Er det lurt, eller kan selskapets verdi øke raskere om du tenker annerledes?

Å få på plass et styre handler egentlig om at du som gründer har innsikt nok til å se dine egne begrensninger.

Forskning viser at oppstartsselskaper som tar inn eksterne ressurser i styret fra starten vokser raskere og har større potensial for å lykkes i markedet. Det handler i bunn og grunn om hvilke ambisjoner du har for selskapet ditt. Hvor stort skal dette bli? Hvor raskt vil du at det skal vokse? Jo høyere ambisjoner, desto mer har du bruk for eksterne ressurser, både i daglig drift og i styret. Men, du må gi for å få – klarer du å gi slipp?

I studio møter du Katinka Greve Leiner i Ferd Sosiale Entreprenører, og Lise Arvesen og Chris Klemmetvold Sandvik fra Impact Startup.

Du kan laste ned og abonnere på podcasten gjennom Spotify, iTunes og Acast.

Lenke

Styreguiden - Det verdiskapende styre - hva skal fokuseres på?
https://www.styreguiden.no/det-verdiskapende-styre-hva-skal-fokuseres-pa/