Les vår Resultatrapport

Last ned
26.5.2021

Episode 1 – Er du en sosial entreprenør?

Episode 1 – Er du en sosial entreprenør?

Mange tenker at gründere bare er opptatt av å bli rike. Sannheten er langt derfra. En sjelden gang møter vi riktignok folk som bare er opptatt av å tjene penger. De lykkes sjelden. Langt oftere møter vi folk med lidenskap for å skape noe, bygge noe, vise frem noe, lære bort noe eller rett og slett finne en bedre løsning på noe.

Noen av disse gründerne vil endre urettferdighet, redusere sosiale problemer eller har bedre løsninger på miljøutfordringer. Det kan være folk som sjøl har opplevd det på kroppen, folk som jobber i kommunen, i en forening, eller helt vanlige folk som rett og slett har funnet en løsning på et samfunnsproblem. De har lyst til å skape en økonomisk bærekraftig bedrift for å løse problemet, men trenger ofte å lære mer før de kan sette i gang. Vi kaller dem sosiale entreprenører. Men når kan du kan kalle deg sosial entreprenør? Kan du søke om tilskudd og fortsatt være sosial entreprenør? Kan du ta ut lønn? Og eventuelt hvor mye? 

I den første episode av Impactpoddens andre sesong møter du Katinka Greve Leiner fra Ferd Sosiale Entreprenører, og Lise Arvesen og Chris Klemmetvold Sandvik. Lise og Chris har selv vært gründere og gjort seg mange nyttige erfaringer. I dag jobber de begge som forretningsutviklere i Impact StartUp. Sammen diskuterer de hva sosialt entreprenørskap er og hvem som kan kalle seg en sosial entreprenør.

Du kan laste ned og abonnere på podcasten gjennom Spotify, iTunes og Acast.