15.12.2020

30 nye startups på BootCamp

30 lovende oppstartsselskaper får tre intense dager til å finpusse konseptet sitt med Impact StartUps forretningsutviklere. Ved endt camp får 10 tilbud om plass i programmet.

Campen avholdes digitalt fra 26. - 29. januar 2021. Leder i Impact StartUp, Marte Sootholtet, ser frem til å se hva som bor i årets BootCamp-kull.

– Det blir intensivt! På BootCampen skal selskapene videreutvikle ideen sin sammen med erfarne forretningsutviklere. Det er alltid gøy å se hvor mye selskapene får ut av de fire dagene, sier hun.

Fire intensive dager

Mange av selskapene ser på BootCampen som et stoppested videre inn i hovedprogrammet. Sootholtet mener likevel at selskapene har mye å hente på disse fire dagene.

“BootCampen har stor egenverdi. Det blir en intens fire-dagers workshop med spissing av verdiforslag. Selskapene får økt forståelse for markedet selskapene opererer i og problemene de løser. ” - Marte Sootholtet, leder i Impact StartUp

Deltakerne får også en introduksjon til impact management. Dette er et målstyringsverktøy som er spesielt viktig for selskaper som løser samfunnsproblemer - og Impact StartUps spesialområde.

På dag tre vil selskapene pitche løsningene sine. Utvelgelseskommiteen består av aktører fra ulike deler av bransjen, og får den vanskelige jobben med å velge ut de 10 de mener programmet best kan hjelpe videre på veien.

– Vi er flere finansiører med på laget. Det betyr at flere stemmer teller i beslutningen på hvilke selskaper som går videre, sier Marte Sootholtet.

Veien videre

Etter endt BootCamp skal 10 utvalgte videre til akseleratorprogrammet. Her vil selskapene ta videre sats og få drahjelp både fra hverandre og fra etablerte mentorer i bransjen. Programmet inneholder blant annet ukentlig skulder-ved-skulder bistand fra forretningsutviklere, konseptutvikling, kommersialisering, nettverking og målstyring av dobbel- og trippel bunnlinje. Første stoppested på reisen er imidlertid BootCamp. Sootholtet mener deltakerne har all grunn til å glede seg til januar.

– De to foregående årene har vi sett hvilken fantastisk energi som oppstår når man samler 30 kreative og engasjerte selskaper til fire dagers intensiv jobbing og erfaringsutveksling. For oss i programmet er BootCampen et absolutt høydepunkt og vi gleder oss til å bli bedre kjent med deltakerne i januar 2020, sier hun.

Ny mulighet neste år!

Selv om din bedrift ikke ble utvalgt i år betyr ikke det at dere ikke passer for Impact StartUps akselerator. Noen ganger trenger ideen imidlertid å modnes litt. Sootholtet oppfordrer derfor alle søkere som ikke kom med i år til å prøve igjen neste år.

– Ofte handler det om at selskapene er i en for tidlig fase når de søker. Jeg ønsker derfor deg som ikke kom gjennom nåløyet i denne runden velkommen tilbake neste år. Vi ser at programmet vårt kan være et viktig springbrett, sier hun.

Her er de 30 selskapene som deltar på BootCamp 26-29. januar:

Om Impact StartUp

Impact StartUp akselererer Norges beste løsninger på samfunnsutfordringer. Vi brenner for idéene som gjør Norden bedre – og som skaper målbar sosial og miljømessig effekt. De beste løsningene må være økonomisk bærekraftige, investerbare og skalerbare for å lykkes. Vi er best i Norden på å gi disse oppstartsselskapene raskere resultater.