15.1.2022

24 nye startups på BootCamp

24 nye startups på BootCamp

24 lovende oppstartsselskaper får fire intense dager til å finpusse konseptet sitt med Impact StartUps forretningsutviklere. Ved endt BootCamp får 10 tilbud om plass i programmet.

Campen avholdes digitalt fra 24. - 27. januar 2022. Leder i Impact StartUp, Marte Sootholtet, ser frem til å se hva som bor i årets BootCamp-kull.

– Det blir intensivt! På BootCampen skal selskapene videreutvikle ideen sin sammen med erfarne forretningsutviklere. Det er alltid gøy å se hvor mye selskapene får ut av de fire dagene, sier hun.

Fire intensive dager

Mange av selskapene ser på BootCampen som et stoppested videre inn i hovedprogrammet. Sootholtet mener likevel at selskapene har mye å hente på disse fire dagene.

“Så langt har 137 selskap deltatt på BootCamp og 60 har gått videre til akseleratoren. Dette arrangementet engasjerer! Her skapes nye koblinger og kickstarter året for selskapene og alle som er med. ” – Marte Sootholtet, leder i Impact StartUp

Hver dag er designet for at selskapene skal bli utfordret, få ny innsikt og bli kjent med oss, hverandre og nye støttespillere. På dag fire pitcher selskapene løsningene sine. Utvalgskomitèen består av våre partnere fra ulike deler av bransjen, og får den vanskelige jobben med å velge ut de 10 de mener programmet best kan hjelpe videre på veien.

Veien videre

Etter endt BootCamp skal 10 utvalgte videre til akseleratorprogrammet. Her vil selskapene ta videre sats og få drahjelp både fra hverandre og fra etablerte mentorer i bransjen. Programmet inneholder blant annet ukentlig skulder-ved-skulder bistand fra forretningsutviklere, konseptutvikling, kommersialisering, nettverking og målstyring av dobbel- og trippel bunnlinje. Første stoppested på reisen er imidlertid BootCamp. Sootholtet mener deltakerne har all grunn til å glede seg til januar.

– Vi har sett hvilken fantastisk energi som oppstår når man samler kreative og engasjerte selskaper til fire dagers intensiv jobbing og erfaringsutveksling. For oss i programmet er BootCampen et absolutt høydepunkt og vi gleder oss til å bli bedre kjent med deltakerne i januar 2022, sier hun.

Her er selskapene som skal på BootCamp 24-27. januar:

Selah Sleep
PsykoPizza
Wai Genetics
MilieuBank
Forandringshuset Norge
Vindskift
CanEat
Rettssenteret
Bryggmjøl
Magisk kunnskap
Green Cycling Nordic
Fourth Wave Therapeutics
Lofotlys
Voxt
Fallunderlag
Our Democracy 2
DentaApps
Iver & Evne
Besity
Vilje Bionics
Helseoversikt
Back in the Ring
FioriBlomster
SMIÅ kurs- og kompetansesenter

Om Impact StartUp

Impact StartUp akselererer Norges beste løsninger på samfunnsutfordringer. Vi brenner for idéene som gjør Norden bedre – og som skaper målbar sosial og miljømessig effekt. De beste løsningene må være økonomisk bærekraftige, investerbare og skalerbare for å lykkes. Vi er best i Norden på å gi disse oppstartsselskapene raskere resultater.